Fler kjolar i fotbollen

Pratade med en kompis på ett svenskt medieföretag. Där diskuterar de vad de ska kalla damallsvenskan i resultatrapporteringen.

Allsvenskan och damallsvenskan.
Herrallsvenskan och damallsvenskan.
Allsvenskan, herr och allsvenskan, dam.

Kompisen tänkte att man kunde gå på SvFF linje. Alltså allsvenskan och damallsvenskan.

Nä, det ska man inte svarade jag. Bara för att Fotbollföbundet väljer att ha herrar som norm och damer som något avvikande ska inte mediesverige det.

Jag föreslog en liten symbol efter allsvenskan, en lite streckgubbe eller gumma.Fast tjejer spelar ju inte fotboll i kjol kom vi på.

Men det är ett jävla otyg egentligen att de inte gör det.

Varje år tar alla lag fram nya dräkter. Kostar tid kostar pengar. Resultatet är en aningen förändrad skärning. Aningen nya färgnyanser. Utan edge. Så jävla trist.

Jag hejar på fler kjolar. Eller ett samarbete med H&M och Stella McCartey. Något nytt.

Galleristen Per-Olov Börjesson förslag till MFF var kanske inte så dumt. 1995 erbjöd han dem en miljon kronor om de spelade i korta, blåvita, fransiga kjolar, vita magtröjor med fransiga ärmar och strumpor med bjällror på. Låt vara att bjällror och fransar varken är så snyggt eller praktiskt att spela fotboll i.

Nu fick MFF i stället tre miljoner kronor om året  för att spela i LDB:s logga. Det blir Lagon Damig Bollsport i pastellgul, pastellrosa eller pastellila. Företagets färger de pratar om att översätta till fotbollsdräkter.  Låt vara att pastell är på modet - men är det snyggt på fotbollskläder? Nä inte säskilt.


Spelar det någon roll om det är snyggt? Nä men det är fan så mycket roligare om det är det.


Kommentarer
Postat av: Yohanna

Varför inte bara ha samlingsnamnet "Allsvenskan" för de båda och sedan följdaktligen kalla dem för vad de faktiskt är - herrallsvenskan och damallsvenskan.

Precis, bara för att (t.o.m) SvFF låter den manliga fotbollen vara norm behöver alla andra (som vet bättre) inte göra det...

Postat av: Nelli

Satt precis framför tv:n idag och tänkte på hur kapitalt Puma har misslyckats med Umeås dräkter...

2007-04-30 @ 02:13:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback