Veckans avslutning och början till ny...

Nu är det söndag och mitt sista blogginlägg. Har varit intressant att sätta sig ned och reflektera om dagen och vad det rör sig i huvudet på sig själv inspirerat av fotbollen. Det blir aldrig alltid som man tänkt sig från början så jag gör väl som vanligt bara låter orden flöda.

Idag är det en förlustens dag då våra herrar förlorade kvalet igår med 1-0. Sedan har jag väntat in resultatet från Malmö och förlust med 1-0 där också. SUCK! Som jag förstår var det en riktigt tät match och hög kvalité på matchen (lkanske den matchen skulle visats i TV4 istället för damfotbollens skull?) 
Vill ni läsa mer om matchen ifrån lokaltidningens perspektiv på webben, 
http://www.norran.se/artikel.php?id=7287357&avdelning_1=101&avdelning_2=0

Åsa Berglund gjorde visst en bra match där nere idag och jag känner mig glad över att vi har en så bra målvaktskultur häruppe. Det har alltid kommit till talanger som både är och bland de främsta i Sverige. Nu sitter en tjej på bänken, Eva Nilsson, som bara blir bättre och bättre. Nästa år konkurrerar hon säkert ännu mer med Åsa och då kan vi säkert ha en pusselbit till att bli ännu bättre som lag. Det är det här vi behöver få in i våra spelares medvetenhet att ha hög träningsmoral och göra sitt bästa varje träning ger högre kvalté till hela laget. 
Något som har varit kul att följa de senaste åren i Sunnanå är just det här att de karaktärer av spelare vi har är ett gäng som har en god INSTÄLLNING och målmedvetet ser utveckling i det dom gör. 
Ett homogent gäng i olika åldrar som vet att  de kan och vill bli bäst! 

Fotbollskväll och såg/hörde Anna Pohjanen igen. Hon spelade ju här under ett stort antal år. En mycket duktig spelare med stort driv. (Skulle bli tränare kanske?)! Barcelonas ungdomsakademi var ett intressant inslag i programmet med en oerhört lockande röd tråd, där alla lag spelade i A-lagets anda. Det klart det är en stor skillnad på att ha tränare som är heltidsanställda och kan fokusera på spelarnas utveckling hela dagarna. Ekonomi i klubbarna är ju ett problem men kanske också status att bli och vara tränare på juniornivå är kanske vår största utmaning. Samarbete med skolorna är också något som skulle kunna utvecklas till att bli ännu bättre genom kommunikation, rådgivare/mentorer och samspel.

Vad jag nu gör de närmaste dagarna är faktiskt ett fullspäckat prorgam. Skall bl a ta emot och gå igenom ett projektbidrag från IDROTTSLYFTET på tisdag. Just det som jag ovan skrev om skall vi ta ännu ett tag i när det gäller 14-18 års tjejer. "Att bli sin egen tränare och ledare" är arbetsnamnet på projektet.  
Vi vill bl a träna tjejerna på att bli än bättre individuella lagspelare (ex spelförståelse), en individ som kan påverka sig själv och andra positivt, att skapa förutsättningar till att bli bra ledare och bli mer medvetna om valen vi gör och hur de konsekvenser som uppstår påverkar dig själv och andra.

Ja det är en hel del at ta i...
men nu så länge vill jag bara på att skicka en hälsning till er alla som gör ett jättejobb i att utveckla damfotbollen och dessutom sända en hälsning till mina "unga och gamla" fotbollsvänner därute,
från "hon som bara vill hålla på med bölla" (skaraborgska) 
som mina syskon sa när jag var yngre...

Inger


Åh vad jag tycker det är gott...

att veta att det är fredag och en ledig helg
att äta take away från Wok and Roll
att det skall bli kul att gå på en 40-årsfest med roliga människor imorgon lördag
att jag talat med min underbare gudson Paul i eftemiddag (bor i Sthlm) och även prövat få tag i min guddotter Julia (Oslo)
att mina gladioulus har spruckit ut med sina vackra orange och gula blommor
och att lampan är på plats ...
TÄNK BARA...

Idag tänker jag att det blir en härlig fredag då jag bara tar det lugnt och fixar lite som jag lämnat i veckan, med tvätt, småstädning och lite TV-tittande blir det säkert också.
Pratade för en stund sedan med en av mina bästa väninnor, Doris, och uppdaterar hur vi mår efter att att inte pratats vid på ett tag. Imorgon kommer vi, delar av Lyckoklubben (gamla fotbollskompisar och några andra - dagens "syjunta" fast vi aldrig syr) fika inne på CK, stamfiket som vi ses på när vi gör våra lördagsbestyr. Det är faktiskt härligt att bo i en stad som inte är större än Skellefteå (ca 70.000 i kommun) och veta att vi utan större åthävor kan mötas och umgås väldigt enkelt. 
Säkert blir det en del snack om alla 50-åringar (fest nästa fredag igen) i gänget och alla barn som är utflugna här och var i Sverige och världen. 
Det är roligt att veta att de äldsta barnen som vi startade ett föräldrakooperativ med 1986 är idag 23 år! Har det blivit så många fotbollsspelare av dom då?
Nja om vi menar elitfotbollspelare - Nej - men många har spelat/r fotboll på något sätt under hela sin uppväxt. Och jag tror de förstår hur viktigt det har varit för deras föräldrar och har positiva minnen med sig ut i livet från deras egen och de vuxnas gemenskap kring fotboll.
Inte minst visade det sig när vi åkte 7 vuxna och 8 barn till VM i Tyskland förra året och hade kanonroligt alla tillsammans.

Vi brukar uppträda på varandras tillställningar och inget är det andra likt men tokigt. Nu skall vi uppvakta en ung man, Bosse, 50 år och ständigt lever vi under tidspress om vem, vad och hur skall vi göra med jubilaren den här gången? Men karlarna har denna gång tagit tag i det och har själva planerat vilket känns otroooligt skönt för då kan vi tjejer/damer/kvinnor bara sitta ner och njuta.
Det känns som om jag har världens bästa vänner - alla med olika egenskaper och personlighet som ger mig glädje.

Imorgon lördag dar båda våra representationslag iväg till match igen. Damerna far med första flyget till Malmö i Damallsvenskan (ca 140 mil) och herrarna till Kiruna (ca 50 mil). Då förstår ni att vi inte riktigt bor i översta Norrland eftersom det är ännu längre till Sveriges nordligaste punkt.
Herrarna skall spela sista kvalmatchen för Div II och det står 0-0 innan matchen, då inget lag lyckades göra mål här hemma förra lördagen.
Återigen en helg med väntan och nyfikenhet på resultaten framför Text TV, damfakta.se och telefon. Faktiskt riktigt jobbigt speciellt i början av serien när du/vi inte riktigt vet var lagen står och tabellplacering o s v. Men nu har jag kommit överens med en av systrarna Marklund (som gör likadant som jag) att vara restriktiv med att inte zappa för mycket. Bara en gång vid halvtid och strax före slutet är OK - annars kan ju pekfingret få en arbetsskada ha ha!

Lite från en fredagssoffa någonstans i Sverige 
Ciao


Yoga ett balsam för själ och hjärta...

Vet inte om det passar för alla att aktivera sig med yoga men själv känner jag i höstmörkret att det hjälper att slappna av och skapa energi. Idag var det en lugnare form men ändå är det mycket balans och rörlighet som krävs. Skrattar åt mig själv inombords ibland hur övningar som jag tidigare gjorde automatiskt ex stå på ett ben är lite svårare än jag trodde idag. Men för varje gång så blir det liiite bättre...
De som utövar denna form tillsammans med mig är goda vänner men också några 15-åriga tjejer (döttrar till mina fotbollsvänner) vilket gör mig glad att se att de har tänkt till och gör något som jag tror de behöver. Tjejer idag har så mycket dolda höga krav på sig. Allt ifrån att vara bäst i skolan, i sin idrott, se vacker ut och hela tiden prestera bra i det hon gör! Att trivas och må bra är ju grunden tiil din utveckling och prestation så yoga kan hjälpa till att lära sig andas och slappna av. Pröva det!
Varför inte ha det med i sin idrottsträning kanske?

Köpte en ny taklampa i början av veckan. Den är jättefin tycker jag men hur skall jag få upp den på rätt sätt? Tidigare har jag lyckats fixa det där på ett eller annat sätt men nu har jag gått bet. Jag behöver förlänga sladden (med hjälp av en "sockerbit"?) för att den skall hänga rätt över bordet. Vilket jag lyckades med! Men sen skall "foten" sitta snyggt mot taket så alla sladd skall vara sträckt och dold. Lampan är konstruerad på något nytt sätt som jag inte lyckas klura ut, hur detta skall gå till. Behöver nog gå upp till min granne, elektrikern och ta hjälp!? 

Att hjälpa till  är ju något som vi behöver göra för att också känna oss behövda. Det skapar en relation till varandra.
Det visar sig alltid på fotbollsplanen hur vi hanterar denna förmåga. I passningsspel är det ju tydligt när vi hela tiden ger understöd, är spelbara och visar, pratar och rör oss. Det är en skön känsla när laget får ihop det där med kommunikation och hjälper varandra. I år har vårt lag Sunnanå tagit ett steg till i denna utveckling. De försöker verkligen hjälpa varandra och förstärka känslan av att alla behövs.
LDB FC Malmö är ett mycket bra lag som är duktiga i passningsspelet, tycker jag. Men förstår inte varför de inte lyckas spela till sig allsvensk seger något år? Har trott på dom i flera år nu eftersom de har uppvisat ett homogent lag med kvalitativa spelare. 
Nu hoppas jag ju på att resan ner till Malmö på lördag med match söndag skall bli en seger för de våra men det blir en tuff match - attitude is everything! Bra lag att möta är också en utmaning som alltid bör ge extra tändningsvätska.

Vad ser jag på TV just nu? Sporten såklart i TV4. Hör om bandyns Pelle Fosshaug som uttalat sig om läggmatcher i det förgångna. Kan inte förstå hur detta kan gå till? Skulle en idrottsman/kvinna gå ut och inte göra allt för att vinna? 
Pengar är ju svaret på frågan men vi/jag har ju inte levat i en idrottsvärld där det ens fanns/finns pengar i alla lägen för  att gå runt. Det känns som ett hån till alla lojala, ideellt arbetande, samarbetspartners och sponsorer som stöttar med hårt arbete och hjälp till framgång och sedan används pengarna till att ibetala för att vinna! Huvva vad detta ger mig hurven! "Mycket skall man höra innan örona trillar av en" som min moster Majken alltid sa, när hon inte trodde saker var sant! 
Inte för att jag inte vet att det förekommer all slags fusk, doping och liknande som ovan i idrotten precis som i annat ute i samhället. Men ni vet vad jag menar...det finns egentligen inga genvägar till slut.

Vad gör jag imorgon? 
En hel del hoppas jag. Skall bl a få hämta ett helt matchställ som vi får av Intersport (en av våra sponsorer) att skicka med Perpetua till Nigeria. Vi har samlat lite fotbollsgrejer till hennes tänkta fotbollskola därnere. 
Skall också säkert sitta i telefon en hel del vilket mitt jobb tenderar att innehålla en hel del. Ibland ringer det i tre telefoner samtidigt, växeltelfonen som jag ibland har, min egen fasta telefon och så mobilen. Framför allt skall jag försöka prioritera att vara kreativ och planera in del möten och reda ut lite administration - få bort lite mail och papper från mitt bord helt enkelt!

Nej, nu är det försent att få hjälp och skapa en relation med elektrikern - Hoppsan...

English Delight!

Inger is taking a little break tonight from her blog, sitting on her couch watching the Sweden versus North Ireland game and chatting with my mom about the good ol' days of the 1970's and 80's. 
This was when Swedish Women's football was in its prime (insert here Bruce Springstein's song "Glory Days") and the Råsunda Stadium (where the Swedish men are playing now) was the scene for one of her first official women's Sweden Cup Championship 1983...and by the way, Sunnanå won against Hammarby! And, to glorify and exploit Inger's stories, it was a big thing to play in this national arena and she had a very good game.
They also speak about the first official European championship 1984 when Sweden won gold medal and some stories about that experience.
So...I have stolen her computer to write up a savoury Kiwi American delicacy as dessert to our dinner evening. 
I'm sitting here in my CPM (continuous passive motion) machine which is helping in my recovery from my microfracture surgery of articular cartilege in my right knee that I had two weeks ago. It's quite a long rehab with a while on crutches. When my mom found out about my surgery, she decided to fly out here from Los Angeles, California where she resides with my dad, sister and my two beautiful awesome golden retrievers, who are getting older every time I return home and have even resorted to lying down on the trails during our walks--lazy, but still fantastic company. 
Having been away from my tight-knit family since I was 1999 (with the exception of a year at home in 2003 after graduating from University) when things are great with me, Sweden doesn't feel so far away from California. And Sweden is a beautiful country of beautiful people and a fantastic place to live. Although, to be fair, the weather sure feels different...especially lately... Sweden feels like home too because of my great friends and my international mother, Inger, who tonight has cooked a gorgeous meal of Swedish treats like kantareller (mushrooms) and fish and potatoes soup, and who never hesitates to take care of anything that I may need. She has numerous "international" children, Perpetua Nkochwa is another, that she tucks under her wing and cares for as her own. 

But at times, when things are tough, I can sometimes feel like I'm in the far north of a very long and cold country and far far away from my warm haven of Rolling Hills, California. 
Since my mom's arrival, she's been pretty busy--driving me around (not allowed to drive), cleaning, doing laundry, ironing, and, before this begins to sound like I have brought my mom out here to double as my personal maid, she's also being great company and a positive source of energy and inspiration.  Just to have my mom here, to share this experience with me, to hold my crutches and make my tea, and to laugh with me, and just be here...it feels like home. And there's almost nothing else that can "hit that spot." So, this evening, I can watch the yellow jerseys running around at Råsunda Stadium, and feel like they are my home country, because home has come to me, and simply, home is where the heart is. 

Som ni förstår lånade jag ut min dator till Rebecca Smith en stund. Ikväll bjöd jag nämligen hem henne med sin influgna mamma och Sanna Frostevall på middag. En trevlig kväll med herrlandslaget till desserten. Sorry att vi inte lyckades låsa oss vidare till EM men vi kommer att fixa det till slut - det är jag övertygad om.

Själv tänker jag också på de fantastiska tjejerna i dagens fotbollslag som är så ambitiösa, lojala, utvecklingsinriktade och engagerade (vilket vi också var). Det är konstigt att denna drivkraft har inte förändrats även om förutsättningarna har förbättrats några kliv. För att bli en bra elitispelare krävs ju en extra drivkraft och att älska att spela fotboll. Lära sig mer om spelet, gå och titta på fotboll, skapa bilder av sig själv på planen och om hur och var jag lär mig mer? Det är frågor som kräver lite extra för att bli bäst. 
Fortfarande kan jag känna att jag har drivkraften kvar men hallå - inte kroppen! 
Annars skulle jag väl hålla på än för när jag tänker efter så har jag ju mer kunskap, medvetenhet och insikt eftersom jag varit tränare (att lära ut ger verkligen insikt), ledare (att leda sig själv och andra ger dig medvetenhet) och förståelse (att kunna organisera och planera för andra) - 
vilket då som summa summarum skulle vara att jag är en bättre fotbolls- och lagspelare nu eller hur!? Har kanske aldrig varit bättre?

Lite nostalgisk är ju aldrig fel att bli och hur som helst är jag oerhört tacksam för allt det jag lärt mig genom fotbollen och idrotten. Så många vänner, så mycket glädje, värme, skratt, tårar och gemenskap, så mycket utmaningar jag har lärt mig av och framför allt lärt känna mig själv. 

Ingen träning idag men imorgon....då blir det yoga! Jomenvisst!

Huvva va´det gick fort idag!

Lite norrländska ord har jag lagt till med häruppe i norr.
Konstigt men när jag kommer ner det till Falköping (hemorten från barndomen) då kan jag tala "skaraborgska" men mina syskon tycker jag talar norrländska. Och här i Skellefteå hör de fortfarande att jag inte är barnafödd här. Det blir aldrig någon ordning...
Men jag har en del vänner som också är från Skaraborg häruppe och då plågar vi dom andra med vår härliga dialekt när andan sätter in. Uppskattat faktiskt!

Grattis till Umeå Södra som tog sig upp till Damallsvenskan i helgen! Det är stort att TRE lag från Västerbotten finns nu med i högsta serien. 
Hur skall de nu stanna kvar i denna serie? Föreningen har skolat en hel del spelare från egna led och gjort det väldigt bra. Vi i Sunnanå har alltid haft en bra relation till Umelaget och haft spelare genom åren, (Lo Persson, Sofia Jonsson, Anna Gruffman och Ragna Lestander) spelandes i vår förening. Nu finns ännu några duktiga "coming girls" som säkert vill visa allsvenska takter. 
MEN det är ett stort kliv de behöver ta hela föreningen. Organisatoriskt, sportsligt, ekonomiskt och med stort engagemang utvecklas till allsvenskt spel är en utmaning som naturligtvis är värd att anta men tålamod behövs.
Och oerhört mycket mer träning  i kvalitativt sällskap.

Däremot är jag inte nöjd med att vi förlorar ett lag i Div I från Skellefteå, Morön BK. De lyckades inte helgen med att ta poäng som kanske hade räddat dom kvar. Konstig serie i år. 22 poäng har de tagit - det är ganska mycket ändå för att sedan åka ur. Synd för vi behöver denna stege av lag i Skellefteå med åtminstone ett lag i varje hög serie. Det är väldigt bra för våra unga spelare att kunna ta ett kliv i sänder och spela på den nivå de individuellt utvecklas till allt eftersom. Ett helt gäng unga tjejer i sta´n har ju nu fått pröva på lite högre upp och skulle behöva få fortsätta där men som sagt "det blåser däruppe" och är inte så lätt utan så mycket rutin i laget.

Idag har jag planerat och gjort klart spelordningen för SPONSORCUPEN vi har varje år. Denna säsongen kommer företagen spela inomhus, 5-manna. Ett härligt arrangemang med många skratt och roliga episoder bruka förekomma. Lördag den 27 okt går den av stapeln och en del lag TRÄNAR redan inför detta. Det skall vara en tjej på planen hela tiden och jag har hört att det värvas friskt bland våra "gamla" spelare för att kunna få så bra lag som möjligt. Det är flera lag som sagt till mig att de skall vinna i år! Bra inställning och kul att det är prestige att vinna vår cup. 
Vi har sedan middag och kamratkväll på restaurang Johanna i parken på kvällen och det är också uppskattat. Oerhört viktigt att ha sådana här arrangemang som sponsorvård. Alltid bra att skapa goda relationer och komma närmare förening och spelare. Vi håller också en golftävling varje år i juni för företagen vilket också visar sig populärt.
Den här tiden på året har jag dragit igång 2008 års marknadsplan och försäljning på allvar. Ett riktigt hårt jobb som kräver förutom en bra produkt förståss, envishet, tålamod, vinnarskalle och försäljningsteknik. Det är lite likt en fotbollsmatch - när det går bra är det riktigt roligt - när det går dåligt är det SURT.
Jag tror i alla fall att det kommer att bli positivare ju högre upp i serien vi hamnar så nu tjejer får ni nöta på och slå de dära Malmötösera i helgen.
Imorgon skall jag träffa en PR-byrå. Skall bli intressant att höra vad de kan och vill i samspel med oss?

Sen kväll som vanligt och tiden går fort...behöver nog ta en natts sömn för att köra på igen. Imorgon är det träning (alltså för mig) vilket kanske blir motionscykel en timma som det känns nu. 
Ganska bra att sitta och se en film eller läsa en bok under tiden. har faktiskt lärt mig det vilket ger mig större nöje av denna ganska tråkiga träningsform.


Måndagar är en dag jag upplever det bitterljuva...

Vad menar jag då? 
Ja, först är det ju det här med att kliva upp nu när höstmörkret börjar infinna sig, mörkt och konstgräsväder för en fotbollsintresserad. (är som ni förstår uppfödd på naturgräs och inte riktigt lika förtjust i det nya underlaget som blir allt vanligare). 
Bittert också för att vårt lag i Sunnanå SK förlorade igår afton mot Hammarby efter att inte ha förlorat sedan juli månad. Känns aldrig roligt att förlora när man som jag har en vinnarskalle men igår var faktiskt det den sämsta matchen för i år för laget.
Bittert också för att måndagar brukar vara kaosartat i en förening då allt skall plockas upp efter helgens aktiviteter alltifrån praktiska saker till att ta tag i nya uppgifter och nya möten för att få ordning i oredan på skrivbordet. Sådant som du aldrig hann före helgen.
Bittert också för att jag inte har golf att se fram emot som avkoppling och andningshål för mig själv. (Det är lite för kallt nu...) Men yogan börjar och skidåkningen väntar väl snart runt hörnet så hålla igång handlar nu bara om min egen disciplin.
Ljuvt för att en ny vecka ger dig chans att uträtta nytt, utveckla nytt och träffa nya människor.
Ljuvt också för att vi i Sunnanå SK fortfarande har chansen att ta ett litet brons - om vi slår LDB FC borta (naturgräs!) och avgör mot våra kombatanter om fjärdeplatsen Göteborg i sista omgången. 
Ljuvt även att veta att föreningsliv är ett självklart lagarbete. Vi skapar något tillsammans så det gäller att vara kreativ och lösningsinriktad...

Idag har varit en sådan dag där jag gjort mycket som inte känns och syns som arbete men haft mycket möten med spelare ex Perpetua Nkwocha, vår nigerianska spelare som nu är helt klar för att spela hos oss hela nästa säsong. Jättekul men också ett speciellt ansvar då det alltid är frågor som behöver lösas kring sociala och kulturella frågor. Då får BIG MAMA Inger kliva in och hjälpa till. 
Jag har också träffat Rebecca Smith (USA/Nya Zeeland) som var här med sin mamma (kom i fredags från Los Angeles). "Bex" hoppar ju nu på kryckor efter att ha opererat sitt knä efter VM. Rehabilitering pågår...Vi kollar lite efter lägenhet till henne då hon stannar längre än det lägenhetskontrakt hon har just nu. Roligt med Rebecca för hon kan idag tala väldigt bra svenska (efter 2,5 säsong hos oss) och jobbar lite (50%) de närmaste månaderna med logistik och export. Där sitter det inte fast inte...

Hann sedan undan lite på skrivbordet den sista timmen mellan 16-17 innan jag hade 45 min på mig för snabb hemfärd, snabb soppmiddag och iväg till kvällsmöte på skolan. LFG (Lokala förebyggargruppen där Sunnanå SK är representerat) i stadsdelen Söder har hand om dialogcaféer för klass 7-9 och idag var det dags för 8:ornas föräldrar. Väldigt bra uppslutning och här resoneras det om hur vara en restriktiv förälder till tonåringarna när det gäller alkohol, tobak, skolk o dyl. Det här är viktiga frågor i dagens samhälle då allt omkring oss har eskalerat kring våld och skadegörelser, ofta förknippat med alkohol och droger. Vi är ju inom idrotten ofta lite förskonade genom att "våra" ungdomar ofta har en gemenskap att luta sig emot, många träningar och grupptrycket mot droger blir större. Men alla dessa finns ju också i andra sammanhang på skolan, andra kompisar, kommunicerande på dator och "bör" vara förebilder på skolan. Detta kräver en bra spelar/ledarutveckling i föreningen så vi kan leva upp till detta också...Drogpolicy, trafiksäkerhetspoiicy och vilket förhållningssätt skall vi ha? Det är ständigt "levande" frågor som är förknippade med idrottens värderingar.

I sena timmen kan jag ju inte missa Fotbollsmåndag som idag förmodligen handlar mest om landslaget mot NordIrland på onsdag. 
(När skall vi lyckas få lite information och mer om damfotboll i detta program?)

Tomorrow är det en vanlig tisdag - förlösande och dagen efter måndag - det känns skönt!



Presentation av Inger Arnesson

Född 530412 i Floby (Västergötland utanför Falköping)

image29

Kanslichef i Sunnanå SK

Klubbar:
Floby IF 1968-1971
Åsarp IF 1972
Öxabäck IF 1973-1981
Sunnanå SK 1982-1986

4 SM-guld (1973,1975,1978, 1982)
Svenska Cupen
Några NM-guld
EM-guld 1984
Första landskampen (mittfältare) 1973 på Åland (Finland 0-0)
Första landskampen (målvakt) NM i Danmark 1978

Tränare och ledare för barn och ungdomar under många år - 2005.
1 SM-guld för 17-åriga flickor (f 1980/81)

Suttit/sitter i olika styrelser/kommittér bl a EFD under några år, engagerad i damfotbollen länge...

Intressen förutom fotboll:
Golf
Umgås m familj/vänner
Lära mig nya saker
Hjälpa andra
Inredning/design

Söndag kväll och renskrubbad!

Så är man då hemma efter vår liga match som tyvär slutade 1-1. Matchen var vår, vi hade trycket och 85% spelades på motståndarnas planhalva, men vi lyckades inte få till några ordentliga eller svårfångade skott. Det var ett schyst lag vi mötte, de var grymma på att glid tackla och försvara men de hade inget anfall. Jag skulle ju kunna skylla på domaren i det här läget för vi borde ha vunnit, men jag kan inte.............inte för att domaren var bra utan tvärt om, han var urusel. Och det var inte bara mot vårat lag, de andra laget led också. Visst är domare människor dom också de kan ha fel precis som jag och mina felpassningar men den här domaren hade egna regler. Han blåste aldrig för felaktiga inkast, inte ens när en spelare hoppade upp jämnfota i kastet. Hans beslut ifrågasattes och då säger han......hoppas du sitter ner, annars hitta en stol eller pall inanna du läser vidare. Dam spelare kan in kasta ordentliga inkast och jag kan inte hålla på och blåsa för det hela tiden. Jag har aldrig hört på maken, han sa en hel del annat med så jag har precis skrivit färdigt ett brev till domar förbundet och vår liga med en begäran att han ska avtas rätten att döma damfotboll och även uteslutas från förbundet. Tur var att båda lagen var av samma mening, motståndar lagets ledare kom över och pratade med oss för att se om vi förstod hans beslut men vi var lika förvirrade som dom. Vid två tillfällen blåste han av spelet för att spelare låg skadade på planen, regelboken säger att matchen skall återstartas med en dropp boll, men vad gör domaren jo han skickar ner bollen till målvakten som startar spelet med en inspark. Jaja, här i London har jag fått möjligheten att spela boll med de absolut bästa domarna London har att erbjuda på amatör nivå men jag har också spelat boll med de värsta domare i hela universum, jag tvekar på mig själv som domare emellanåt men efter en sån har match har jag boostat mitt självförtroende helt klart, in all the bad you can always experience something good and positive. Mitt i allt i hopa så fick jag ett gult kort, hurra hurra, har ingen aning om varför och när jag frågade varför så fick jag till svar -ring förbundet de kan ge dig svar.  Om 7 dagar är det en ny Söndag, ny match och en bättre domare, för nu tror jag inte att det kan bli sämre. Jo vädret kan bli sämre, otroligt att vi i mitten av oktober spelade under en klarblå himmel och med en temperatur av 24 grader, känns lite märklig att cykla hem i shorts o linne bland vrvlande höstgulröda löv. Nu ska jag ta kväller men skulle någon av er packa väskan o dra till London för ett år eller två och vija spela boll hör av er och glöm inte vår adress www.kikkunited.co.uk . Måste ju hålla mitt löfte och eftersom att det här är sista dagen för vår London blogg är det väl lika bra att avslöja vad K.I.K.K står för. Kick In Kulan i Kryset, en svengelsk kompromiss som funkar. Goodbye Ax  

Dagar som försvinner

Så har det helt plötsligt blivit lördag kväll, men ibland är det tyvär så att livet och dagarna bara rullar på utan broms. Träningen i Onsdags var lite lagom avslagen, över halva laget låg nerbäddade i förhoppnigar om att kurera sig från höst förkylningen innan matchen på söndag. I torsdags morse var jag trött så när klockan ringde vände jag på mig och sov en halvtimme till. Sen var det dax att hoppa upp, duscha, fixa frukost, packa lunchen och pysa till jobbet. När jag arbetat färdigt var det bara att dra ner till fotbollsplanen för att kolla så att alla 5-a-side matcherna flöt på som dom skulle..............ett lag dök aldrig upp så då fick jag till min glädje hoppa in för att jamna ut antalet spelare och spela boll i 50 minuter. Alltid kul att spela med killar för det är ett annat tempo och mindre mjäkande, pang på osså har jag fått bollmärken på låren. Fredagen kom sedan alldeles för fort, jobb som vanligt sen hem och fixa till sig och sen ut igen för att fira av en arbets kollega som bestämt sig för att flytta hem till Irland igen.....det blev en sen natt och en superskön sovmorgon. Idag har vädret varit underbart, jag och min andra hälft har promenerat i solen längst Themsen bland alla höstlöven pratat strunt och bara njutit av livet. Egentligen borde man väl ha suttit på en pub och kollat på både fotboll och rugby men för en gångs skull var vadret alldeles för fint för att man skulle vilja låsa in sig och glo på en TV skärm. Missade nog inget, vår upptäckts promenad var en välbehövlig bodily and mental re-charge, vi hittade nya vackra oaser runt området där vi bor, ställen som jag inte trodde existerade i centrala London men det är ju underbart trevligt när man ibland har fel och motsatsen är bevisad. Nu är vi hemma och jag är trött, skönt trött nu ska jag bara slappa och göra ingenting resten av kvällen. Mentalt ska jag förbereda mig på morgondagens match mot Westway. Ett nykommet lag som vi inte har någon koll på, vi får gå ut hårt från start och bara öka, förhoppningsvis är det tillräckligt för en seger. Nu ropar vist soffan efter mig och fjärrkontrollen saknar min varma tumme topp, bäst o gå vill ju inte att den ska bli avigt inställd mot mig. Hör av mig efter matchen i morgon! Tjing A x

Glamour på den Engelska gräsrotsnivån?

Damfotboll här i England förvånade mig på många sätt när jag väl börjat spela och fick lite insight i verksamheten. Jag trodde att det skulle vara mer glamour bättre support  även på gräsrot nivå och att folk bara skulle rycka på axlarna och säga kul(!) när man berättade att man spelade damfotboll. Men tji fick jag, visserligen har mycket hänt de senaste tiden och förra året var damfotboll den mest växande sporten i UK och den fortsätter att växa vilket är väldigt roligt och inspirerande. Något som känndes konstigt i början var att när jag i förbifarten berättade för folk att jag spelade damfotboll, seriöst och i en riktig liga blev folk galet imponerade och tyckte det var imponerande. Kan inte erinra mig om en enda händelse hemma i Sverige då ordet damfotboll var det magiska ordet i en 'chat up line'. Från min fotbollstid hemma i Sverige var man ju bortskämd med sin egna klubbsuga, bastu, träningsplaner och man hade alltid sitt matchställ nytvättat och hängandes på sin krok. Här måste man jaga reda på en hemmaplan och har man väl fått in en fot så har man sen första tjing inför nästa säsong, så vi är väldigt nöjda med att få ha Regents Park som hemma plan och särskilt nu nar de renoverat omklädningsrummen och dränerat planerna. En klubbstuga för oss är det inte att tala om, om man inte bor och spelar en bra bit utanför centrala London, vissa borta matcher kan vara riktigt trevliga eftersom att alla klubbhus även har en egen bar och hemma lagen brukar för det mesta bjuda på något att öta efteråt. Fast det hör inte till vardagen, oftast kommer man till en åker med vita linjer på och en barrack att byta om i (vid ett tillfälle har vi även fått byta om i en kontainer) och har herr matcherna spelats på morgonen och damerna har eftermiddags matcherna, framför allt vintertid, så betyder det att vi får byta om på ett lerhavs golv och duscha kallt eftersom att varmvattnet tog slut under förmiddagen och ingen städar förrän alla matcherna är färdigspelade. Skulle det mot förmodan finnas varmvatten så är duschstrålen antingen en tjock en eller 3-5 strålar som pekar åt alla andra håll än neråt. Fast det är det här som på nått sätt gör allt lite gemytligare och trevligare, vi skrattar mycket och får en bra sammanhållning men visst blir man lite förbannad också när man tänker på att vi betalar mycket pengar för att få spela boll och duscha varmt, precis som herrarna, men vi är alltid de som drar de kortaste strået. Så är det, men jag ska inte klaga för mycket har förbättrats, vi har kul, en bra gemenskap och lyckats få sponsorer så vi hänger kvar ett tag till. Tyvär är det långt mellan verklighetens TV skildringar från herrfotbolls England och damfotbollens verklighet, ska bli kul att se hur framtiden kommer att se ut. Synd att Damfotboll inte har samma värde som herrfotboll då skulle mycket se annorlunda ut för oss och kanske skulle vi ha Sven-Göran Eriksson som tränare. När jag träffade honom förra året så frågade jag om han kunde tänka sig att träna ett damlag i framtiden och det sa han skulle vara en rolig utmaning men att det inte lockade just nu eftersom att det inte finns tillräckligt med pengar och PR............... I kväll är det träning, någonting jag ser fram emot, efter en något högljudd och frustrerande dag på barn akuten ska det bli skönt att få springa runt och sparka på en rullande boll. Uj, uj, klockan är mycket och det är dax att leta upp träningskläderna och pumpa bollen. I shall speak to you all in the morning! A x    


Grå, grå, grå, grå och en massa vatten.

Regntunga skyar och en massa vatten som faller ner, precis vad London är känt för. Slutade jobbet klockan fyra, sjönk ner på en blöt cykelsadel, men vad är det att bekymra sig över när jag har en 25 minuters trampande framför mig längs gropiga och vattenfyllda vägar där bilförare struntar fullständigt i om de dränker cyklister när de kör förbi. Är det något som är skamligt här så är det kvaliten på vägarna, förr hade vi också problem med vattenplaning på fotbollsplanen och de flesta matcher under Decmeber - Februari, blev antingen inställda eller spelade i lervälling. Den värsta fast coolaste matchen jag någonsin spelat var för Camden Town i Januari 2002. Matchen började på en fast lerplan, strax efter avspark kom ösregnet, planen blev mjukare och mjukare och bollen studsade inte ens efter utsparkarna. Vi sprang oss gröna i ansiktet, sparkade på bollen som knappt rörde sig ur fläcken eftersom att den låg halvt begravd i lera. Planen hade nu tagit form av ett gigantiskt lerbad och vårat oranga matchställ var allt annat an färggrant och i slutet av andra halvlek gick det knappt att urskilja vem som tillhörde vilket lag. Det var en fantastisk match, vi vann och jag var glad att jag varken var tvungen att städa omklädningsrummet eller tvätta hela matchstället. Det var den matchen det, ikväll ska jag återgen ge mig ut och dömma fotboll, men som tur är spelas matcherna på konstgräs så jag slipper bekymra mig om vilka skor jag ska smutsa ner. Gårdagens matcher gick vägen, viss frustration i slutet ful tackling bakifrån och de röda kort åkte upp. I kväll dömmer jag damer, de brukar sköta sig, bara hoppas att inte vädret eller början på arbetsveckan fått dom på dåligt humör. Nu ska jag leta upp mina regnkläder och bege mig ut i mörkret och höstrusket. Ha de Ax


Vackra färgranna kropp

Så är det äntligen Måndag igen. Lika blåslagen, öm och sönderskrapad som efter förra helgens match. Men vad gör man inte för att se till att bollen hamnar i mål. London säsongen har precis börjat och vi har spelat vår andra liga match för säsongen. Sitter här hemma i Shepherds Bush efter en tröttsam första arbetsdag på akuten som nyutbildad sjuksköterska, och stel i benen men jag ska göra så gott jag kan för att få alla prickar över de behövande bokstäverna för att underlätta Svensk läsförståelse. Igår spelade vi som sagt vår andra match i Division två i The Greater London Womens Football League. Våra motståndare var Fulham FC, och klockan 9.30 var vi alla samlade vid hubben i Regents Park som är vår hemma plan. För en gång skull var vi alla på plats i tid, något som händer allt för sällan eftersom, framför allt Britterna, är väldigt dåliga på att passa tider och duktiga att skylla på transport problem. Väl ombytta, sprang vi runt i det dagg våta gräset i takt till apornas stojande och exotiska fåglars skrik från London Zoo. Dommaren var försenad......förmodligen problem med transporten...tillslut kom vi igång och K.I.K.K spelade fantastisk fotboll, fin fotboll, för fin. Vi passade runt, runt, runt, motståndar laget sprang nästan vilse i jakt på bollen, men inte ett skott på mål förrän efter 20 minuter. Sen tog det fart, skott efter skott och ett och annat nick mål. Matchen slutade 11-1 och en (nästan) fullständig match rapport finns att läsa på www.kikkunited.co.uk/Match02.htm . Efter matchen tog vi oss till en närliggande pub för att äta, varva ner och analysera. Efter att maten beställts bestämde sig kocken för att skära av sig fingret och i väntan på att någon annan skulle ta över matlagningen fick vi en gratis runda av valfri dryck. 90 minuter senare fanns det inget som vittnade om mat så vi blev erbjudna en ny runda....... två portioner kom.....7 var utan.....ytterligare en ursäkt från baren. Det blev en glad kväll och en mindre rolig morgon, värk i både den ena och andra kroppsdelen. Så såg den gångna helgen ut men nu måste jag ta och hoppa i min dommar utstyrsel och pysa ut för att dömma herrfotboll. Ett lagom tränings pass för att spring ur stelheten i benen och vara lagom mjuk till traningen på onsdag. Ha det gott osså hörs vi en annan dag. Bye for now from a pitch black but warm London /A x

Presentation av Andréa Berg

Jag började spela fotboll i Lindsdals IF som sexåring. Jag spelade för Lindsdals IF?s damer fram till dess att jag var 19 år och knäskador satte stopp. Ett par år senare blev längtan after fotbollen så stark att jag åter upptog fotbollen i Smedby BOIK. 1999 flyttade jag till London och när livet började flyta på här kom abstinensen åter och 2001 började jag spela for Camden Town, ett division tre lag. 2003 blev jag skadad igen och funderade på att lägga skorna på hyllan. Medan jag funderade utbildade jag mig till domare genom The London FA och dömde några matcher?....insåg att jag kunde springa igen och då bestämde jag mig för att ge fotbollen en åtminstone näst sista chans och 2004 startade jag och en annan Svensk tjej ett fotbolls lag här i London. Mest för att de Engelska damerna trodde att man blev Beckaham om man stod pa linjen och rökte. Vi ville satsa och skapa ett lag med träningsvilliga tjejer med en bättre attityd. Vårat lag fick namnet K.I.K.K Utd FC?och vad K.I.K.K står för klurade vi ut under en pubrunda men det tar vi en annan gång. Vi började spela i Div 4, 2004, och nu har vi tagit oss upp till Div. 2 for andra aret i rad. Vi missade promotion med två mål i målskillnad ;0( men det ar bara att ta nya tag i ar. Jag som heter Andréa Berg, (ny utexaminerad sjuksköterska som börjarar jobba på St Mary?s Hospital och akuten den 8e oktober, är fortfarande skadefri och aktiv lite var stans på planen men mest på mittfältet och dömmer 5-a-side turneringar tre kvällar i veckan och 11-a-side när det finns tid over,) tänkte blogga lite här under hösten, nu när vår fotbollssäsong précis har dragit igång, för att ge er in liten inblick i hur det är att spela boll i en nation som England. Skillnaden är stor i jamförelse med Sverige så det får nog bli en blogg för sig.

image28

En härlig söndag

Denna söndag har det varit fotboll från morgon till kväll, åkte hemma ifrån
7.15 och var hemma 17.45. Men det har varit en jättetrevlig dag i Bjärnum,
duktiga tjejer, ett härligt ledarteam. Jag tycker att många av dessa skånska 13-årstjejer håller en hög klass, hoppas de tränar på i sina klubblag. Så här bra har jag inte sett i tidigare årgångar. Detta var fjärde och sista träningsdagen för i år på zonläger. Det var ca 40 spelare som åkte hem nöjda, samtidigt med zonlägret har 5-6 tränare gått utbildning.

Idag var det sista dagen jag skrev blog, tycker det varit trevligt att få ta upp litet av varje, hoppas ni som läsare haft lite glädje.
Jag tackar för mig och lämnar över till nästa skrivare.

Ha en bra måndag
önskar Lasse Andersson

Äntligen zonläger igen...

Lördag då var det en tidig motionsrunda (ca 1 tim) som gällde. Vi hade ett underbart väder här i Skåne, hoppas alla haft lika fint i övriga landet. Dagen gick vidare med inköp (mat) och att tippa hästar (V75).

I Skånska Dagbladet fanns en krönika idag ?Blidings Blandning snackisar och smågodis? som tog upp Thomas Dennerby förbundskaptenen för damlandslaget med följande.

?Thomas vill att förbundet ska bestämma landslagets spelsystem. Lysande, Dennerby. Kanske ska laget tas ut centralt också. Kanske dessutom att någon från förbundet är med och coachar, så att du kan skylla precis allt på förbundet nästa gång det går dåligt.?

Vet inte vad jag skall tycka. Men rolig var den.

På söndagen ska jag vara instruktör på zonläger (F 94) hela dagen, sista för i år. Tidig avfärd till Bjärnum i norra Skåne. Så det har blivit litet att packa. Vi har ett jättebra ledarteam med Olle Nilsson (Hässleholm) som ansvarig. Tycker om årets upplägg med samma spelare på fyra (dagars) träningar. Tjejerna får en större trygghet, vet att de skall vara med alla fyra dagarna och inte blir "petade" efter en av dem.

Återkommer om detta läger på söndagkvällen när jag kommit hem.

TV-matchen på lördagen blev
MFF ? IFK Göteborg 0-2. Det var ingen bra match men rätt resultat.

Önskar alla läsare en skön söndag, ni som har möjlighet gå på någon match i
Damallsvenskan!

Lasse Andersson

Tveksam till Kristianstad...

Så har Damallsvenskan startat efter VM-uppehållet. Att Umeå skulle
vinna torsdagsmatchen mot Falköping var solklart.
Nu återstår det bara spänning om vem skall bli tvåa och trea. De möts på
söndag LdB- Djurgården, men det avgörs nog inte i denna omgången.

Sen är det frågan vem skall lämna Damallsvenskan, kan bli stenhårt till
sista omgången. Vill nog avstå några tips.
Jag har följt Damallsvenskan på nära håll i år, sett 6-7 Ldb-matcher på
?Gamla ip? i Malmö. Tycker LdB spelat en trevlig fotboll, många av
motståndarna har blivit duktigt utspelade, men det är för stor skillnad
på topplagen och övriga. Så har det varit i många år, men det är nog
litet bättre de sista åren.

Har även varit och tittat vid två tillfällen på Kristianstads DFF som vann div 1 på ett enkelt sätt. Har litet svårt att se att Kristianstad håller för Damallsvenskan men hoppas det går bra. Laget måste få upp ett bättre tempo annars blir det alltför svårt.

Idag har jag haft teori och träning med ?Inriktning Fotboll?. På teorin
gick vi igenom ledarskap. Träningen blev passningar, skott och nickövningar. Sen avslutade vi veckan med tvålagsspel.

Vill önska alla läsare en trevlig och bra lördag.
Lasse Andersson

Fler tjejer borde söka till fotbollsgymnasier

Tänkte ta upp om fotboll och skolan för tjejfotboll.
Det är många tjejer som inte orkar eller vill fortsätta med fotbollen när man börjar gymnasiet, det är precis som om skolan blir allvar först när 9:an är slut.
Visst är det mycket mer hemarbete i gymnasiet och fler prov. Tycker att fler skulle söka till fotbollsgymnasiet. Visst kan det bli mycket fotboll men jag tror att om klubbarna hade mer förståelse för spelaren skulle det vara en bra lösning.

Det jag tänker på är att en spelare som går fotbollsgymnasiet skulle bara behöva vid behov vara på två träningar i veckan med klubben, de har ju två pass i veckan på skolan ofta ledda av duktiga tränare. Jag vet att de spelare som satsar hårt inte väljer bort någon träning, men för övriga skulle det bli lättare och de skulle inte tröttna så fort. Här skulle man från klubben göra upp ett ?kontrakt? med varje spelare där hon får vara med och se på bästa lösningen.

Vi har ett stort avhopp vid 16-17 års ålder, framför allt i de klubbar som inte har elitsatsning. Dessa har ju ofta gjort sitt val tidigt.
Men glöm inte att lovande tjejer kan bli riktigt bra vid 15-16 år. Tror vi skall ta vara på alla som har fotboll som fritidsintresse.

Det har blivit mycket fotbollssnack på jobb idag, haft träff med
fotbollsgymnasiet men även haft idrott med eleverna på skolan.
I kväll får det bli ?sociala? Lasse med födelsefest inom familjen, men lovar skriva imorgon igen.

Önskar alla läsare en trevlig fredag.

Lasse Andersson

Träna tempoväxlingar!

Tänkte ta upp lite om träning och flickfotboll, eftersom jag under året varit med på zonläger för 13-års tjejer i Skåne. Jag vet att man tränar mycket
med boll och det är jättebra.
Om man bara kunde träna allt i ett högre tempo hade tjejerna fått ut mycket mer och blivit bättre.
De flesta av våra c:a 60 tjejer som är med på zonläger har mycket boll i kroppen men de har svårt att utföra sakerna de kan i fart. Det blir gärna
i ett (som vi tränare tycker) litet för långsamt tempo. Här har flicktränarna något att jobba på.

För tre år sen när Sara Larsson var spelare i Malmö FF var hon och Hedvig Lindahl (de spelar i Linköping nu) prisutdelare vid Stehags AIF:s ungdomsavslutning. Sara fick frågan av en 15-års tjej vad Sara skulle ha tränat mest på om hon varit i deras ålder. Svaret blev "allt som jag redan hade gjort
men i mycket högre tempo".

Jag tror att många tränare är nöjda med att tjejerna klarar övningarna och går sedan inte vidare.

Hur skall vi kunna ändra på det? Om vi alla tränare från senior ner till minsta flicklag pratar om det tror jag att fler börjar prova. Då är mycket vunnit.

Vem vill inte få fram en Marta i sitt lag. Tänk om vi kunde få fram 100 i Sverige. Det är inte bara hennes teknik utan just tempoväxlingarna som gör henne så stor.

Idag har jag haft en träning på jobb med de funktionshindrade, det är skoj att träna dem för de vill bara lära sig att bli bättre. Det är mycket att förklara och man får göra det på ett enkelt språk som inte alltid är så lätt att ställa om till när man är inne i sitt eget.


Vill önska alla läsare en bra torsdag.

Lasse Andersson

Rekordmånad för självmål

Tisdag.

Har varit en dag med jobb 7.45 - 14.15 på skolan, dock inte fotboll.
Men idrott i 1.5 timme har det varit. Jag har ett bra jobb med många goa
skratt dagligen. Det har även varit fotbollssnack, vi är några som spelar
på Lången, så det blev en trippel för kvällens matcher.

Nu måste jag göra en rättelse för igår på LdBs andre tränare, han namn är
Martin(var rätt) men efternamnet är SJÖGREN och inget annat.
Jag har aldrig varit med om att se så många självmål som jag gjort den
sista månaden, det är i högsta serierna i olika länder men även i landskamper
Det är minst 12 - 15 st, många har varit riktiga kanoner, måste vara svårt att
vara målvakt när man inte litar ens på sin egen spelare.
I kväll fick det bli en motionsrunda på 45 minuter, sen lite planering till
träningen onsdag em. med Inriktning Fotboll.
Lite TV blev det också,
sen skriva bloggen.

Hoppas alla Ni som läser detta får en trevlig och bra onsdag.

Lasse Andersson

Lasse Andersson

Härliga distansskott i VM, träna på det!

Hej, som ni läst om mig så har jag tränat damlag under åren på olika nivåer, från damallsvenskan till div 5. Men även tränat flicklag 15-16 åringar. Jag är även med som tränare (instruktör) på zonläger i Skåne för 13 års
tjejer. Nu har jag en tjänst som fotbollsinstruktör på gymnasiesärskolan i Eslöv. Där har eleverna fyra timmar fotboll i veckan på schemat, de tränar 2 x 1.5 timme och 1 timme teori. Så det är mycket fotboll man jobbar med.
För tre veckor sen var vi på SM i Kungsbacka under tre dagar, det slutade så lyckligt att vi blev svenska mästare för funktionshindrade.
Det är jätteskoj att träna dessa elver som är så intresserade och vill bara lära sig mer och mer om fotboll.
Jag har mycket samarbete med det vanliga fotbollsgymnasiet som har  Martin Sjöberg (LdB:s andretränare)  som lärare. Även LdBs målvaktstränare Niclas Carlen jobbar på fotbollsgymnasiet som ansvarig.
Så det blir mycket fotbollsprat och framför allt damfotboll så gott som dagligen.

Tänkte bara nämna att det nyss avslutade VM var ett steg fram för damfotbollen, något nytt var alla fantastiska långskott. Det var härligt att se tjejerna gå på distansskott, något för svenska spelare att ta efter. Det gäller bara att träna på det mycket.
Det negativa är målvaktsspelet, för många "skit" mål kom till. Ikväll skall jag se IFK Göteborg - Hammarby i herr allsvenskan på Canal +.

Så jag önskar alla läsare en bra tisdag
Lasse Andersson

Presentation av Lasse Andersson

Bloggare den här veckan är Lasse Andersson, en veteran som tränare i damfotboll. Och då menar vi verkligen mångårig eftersom han var med redan i slutet av 60-talet när damfotbollen tog fart i Skåne. Lasse visade vägen med sitt IFK Malmö. Han tränade sedan Stattena IF i Helsingborg under ett par glansfulla säsonger på 80-talet.

Lasse har sedan framför allt lyft ungdomslag på flicksidan i en rad mindre klubbar som därmed tagit steget till seniorserier. Numera är Lasse lärare på gymnasiesärskolans program Inriktning fotboll i Eslöv vars elever nyligen blev svenska mästare.

image27