Fler tjejer borde söka till fotbollsgymnasier

Tänkte ta upp om fotboll och skolan för tjejfotboll.
Det är många tjejer som inte orkar eller vill fortsätta med fotbollen när man börjar gymnasiet, det är precis som om skolan blir allvar först när 9:an är slut.
Visst är det mycket mer hemarbete i gymnasiet och fler prov. Tycker att fler skulle söka till fotbollsgymnasiet. Visst kan det bli mycket fotboll men jag tror att om klubbarna hade mer förståelse för spelaren skulle det vara en bra lösning.

Det jag tänker på är att en spelare som går fotbollsgymnasiet skulle bara behöva vid behov vara på två träningar i veckan med klubben, de har ju två pass i veckan på skolan ofta ledda av duktiga tränare. Jag vet att de spelare som satsar hårt inte väljer bort någon träning, men för övriga skulle det bli lättare och de skulle inte tröttna så fort. Här skulle man från klubben göra upp ett ?kontrakt? med varje spelare där hon får vara med och se på bästa lösningen.

Vi har ett stort avhopp vid 16-17 års ålder, framför allt i de klubbar som inte har elitsatsning. Dessa har ju ofta gjort sitt val tidigt.
Men glöm inte att lovande tjejer kan bli riktigt bra vid 15-16 år. Tror vi skall ta vara på alla som har fotboll som fritidsintresse.

Det har blivit mycket fotbollssnack på jobb idag, haft träff med
fotbollsgymnasiet men även haft idrott med eleverna på skolan.
I kväll får det bli ?sociala? Lasse med födelsefest inom familjen, men lovar skriva imorgon igen.

Önskar alla läsare en trevlig fredag.

Lasse Andersson

Kommentarer
Postat av: Lisa

Finns de någon chans att komma in på fotbollsgymnasium om man inte varit med i distriktslag osv, räcker det med "enbart spel i klubb" ? har fått intrycket att man måste haft mer "erfarenhet", annars vet jag många som utvecklats senare än när tex zonuttagningar ägde rum och som gärna skulle söka, men inte upplevt det som möjligt.

2007-10-05 @ 07:53:04
Postat av: Lasse Andersson

Svar till Lisa, det är bara att söka, men är det
många sökande så tar man i turordning efter zonläger
distriksläger och sen distrikslag. Men idag finns det
många lokala fotbollsgymnasie och fler på gång, så chansen att komma in ökar. Som jag skrev och du säger
är det många som utveklas först i 15-16 års ålder.
Häjsningar Lasse Andersson

2007-10-05 @ 19:31:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback