Måndagar är en dag jag upplever det bitterljuva...

Vad menar jag då? 
Ja, först är det ju det här med att kliva upp nu när höstmörkret börjar infinna sig, mörkt och konstgräsväder för en fotbollsintresserad. (är som ni förstår uppfödd på naturgräs och inte riktigt lika förtjust i det nya underlaget som blir allt vanligare). 
Bittert också för att vårt lag i Sunnanå SK förlorade igår afton mot Hammarby efter att inte ha förlorat sedan juli månad. Känns aldrig roligt att förlora när man som jag har en vinnarskalle men igår var faktiskt det den sämsta matchen för i år för laget.
Bittert också för att måndagar brukar vara kaosartat i en förening då allt skall plockas upp efter helgens aktiviteter alltifrån praktiska saker till att ta tag i nya uppgifter och nya möten för att få ordning i oredan på skrivbordet. Sådant som du aldrig hann före helgen.
Bittert också för att jag inte har golf att se fram emot som avkoppling och andningshål för mig själv. (Det är lite för kallt nu...) Men yogan börjar och skidåkningen väntar väl snart runt hörnet så hålla igång handlar nu bara om min egen disciplin.
Ljuvt för att en ny vecka ger dig chans att uträtta nytt, utveckla nytt och träffa nya människor.
Ljuvt också för att vi i Sunnanå SK fortfarande har chansen att ta ett litet brons - om vi slår LDB FC borta (naturgräs!) och avgör mot våra kombatanter om fjärdeplatsen Göteborg i sista omgången. 
Ljuvt även att veta att föreningsliv är ett självklart lagarbete. Vi skapar något tillsammans så det gäller att vara kreativ och lösningsinriktad...

Idag har varit en sådan dag där jag gjort mycket som inte känns och syns som arbete men haft mycket möten med spelare ex Perpetua Nkwocha, vår nigerianska spelare som nu är helt klar för att spela hos oss hela nästa säsong. Jättekul men också ett speciellt ansvar då det alltid är frågor som behöver lösas kring sociala och kulturella frågor. Då får BIG MAMA Inger kliva in och hjälpa till. 
Jag har också träffat Rebecca Smith (USA/Nya Zeeland) som var här med sin mamma (kom i fredags från Los Angeles). "Bex" hoppar ju nu på kryckor efter att ha opererat sitt knä efter VM. Rehabilitering pågår...Vi kollar lite efter lägenhet till henne då hon stannar längre än det lägenhetskontrakt hon har just nu. Roligt med Rebecca för hon kan idag tala väldigt bra svenska (efter 2,5 säsong hos oss) och jobbar lite (50%) de närmaste månaderna med logistik och export. Där sitter det inte fast inte...

Hann sedan undan lite på skrivbordet den sista timmen mellan 16-17 innan jag hade 45 min på mig för snabb hemfärd, snabb soppmiddag och iväg till kvällsmöte på skolan. LFG (Lokala förebyggargruppen där Sunnanå SK är representerat) i stadsdelen Söder har hand om dialogcaféer för klass 7-9 och idag var det dags för 8:ornas föräldrar. Väldigt bra uppslutning och här resoneras det om hur vara en restriktiv förälder till tonåringarna när det gäller alkohol, tobak, skolk o dyl. Det här är viktiga frågor i dagens samhälle då allt omkring oss har eskalerat kring våld och skadegörelser, ofta förknippat med alkohol och droger. Vi är ju inom idrotten ofta lite förskonade genom att "våra" ungdomar ofta har en gemenskap att luta sig emot, många träningar och grupptrycket mot droger blir större. Men alla dessa finns ju också i andra sammanhang på skolan, andra kompisar, kommunicerande på dator och "bör" vara förebilder på skolan. Detta kräver en bra spelar/ledarutveckling i föreningen så vi kan leva upp till detta också...Drogpolicy, trafiksäkerhetspoiicy och vilket förhållningssätt skall vi ha? Det är ständigt "levande" frågor som är förknippade med idrottens värderingar.

I sena timmen kan jag ju inte missa Fotbollsmåndag som idag förmodligen handlar mest om landslaget mot NordIrland på onsdag. 
(När skall vi lyckas få lite information och mer om damfotboll i detta program?)

Tomorrow är det en vanlig tisdag - förlösande och dagen efter måndag - det känns skönt!



Kommentarer
Postat av: Anette

Hej Tummen!
Visste väl att det var något speciellt med dig, uppfödd på naturgräs!! hi, hi.
På killkanalen får du vänta länge om du ska få med någon damfotboll. Vi ska vara glada om vi får några matcher om året i deras Tipslördag. Inte illa det även om man önskat att variation varit lite större vad gäller vilka matcher man sänder.
Nu är det tisdag och veckan kommer att flyga iväg, som vanligt. Ha det så gott upp i norr.
mvh Anette

2007-10-16 @ 09:09:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback