Marta enastående i ett drömlag

Vilken prestation vi fick uppleva i dag! Martas 4:0 var kanske det snyggaste målet jag nånsin sett av henne och hon har gjort ganska många. Hur hon lyfter bollen över sig själv och motståndaren och rusar fram trots att hon blir dragen i tröjan spelar bort ytterligare en back i rasande fart och lägger in bollen - det är fotboll från en annan planet.

Brasilien demonterade USA som aldrig kom in i spelet. Början var ju lite olyckligt med självmålet, sedan kom Martas 2:0 och sedan utvisningen av Boxx.

En klar missbedömning av den franska domaren. Osportsligt av Cristiane att jubla och inte säga till domaren att detta var ingenting. USA skulle inte vänt matchen och Cristiane som är en så bra fotbollsspelare behöver inte göra så här.

Sen gjorde Cristiane 3:0 och visade vad hon kan och då kom ytterligare en jättemiss. Efter ett inlägg ett solklart hands av Formiga i straffområdet.

4:0 var en godbit, en klassiker redan nu, VM:s vackraste mål hittills. Än så länge har UIK inte gått ut offentligt om målskytten
stannar kvar. Buden kommer troligtvis att stiga nu.

Många kollegor i Tyskland som skriver om damfotboll har aldrig riktigt trott på mig när jag berättade om 21-åringen från Umeå och påstod att hon är den bästa kvinna som någonsin har sparkat mot en boll. Tycker inte att hon är så viktigt eller bra. Överskattad, fick jag höra många gånger. Nu lär de tiga.

Ändå blir det en ganska svårtippad match på söndag. Gary Lineker har sagt nån gång att
fotboll är ett spel för
22 personer som varar i 90 minuter i två halvlekar och att Tyskland alltid vinner på slutet.